You are reading

Nieuwsbrief – September 2021

Nu de hete zomer weer is afgekoeld. is het tijd om de draad op te pakken. Nieuwe aanbiedingen en tal van mogelijkheden komen eraan!

Help jij SIDN met het opzetten van het SIDN Panel?

Openprovider is één van de grootste .nl-registrars met meer dan 600.000 .nl-domeinen onder beheer. Dit geeft ons een ideale uitgangspositie om registry SIDN te ondersteunen in het opzetten van een “SIDN Panel” waarbij op regelmatige basis de mening van de domeinhouders wordt gevraagd over onderwerpen als websites, online ondernemen, gebruiksgemak, cybersecurity en privacy. Door deel te nemen aan de onderzoeken van het SIDN Panel kunnen zowel wij als SIDN de kwaliteit van .nl verbeteren.

Maar zonder jullie, onze resellers, kunnen we niets! Vandaar ons verzoek om je klanten (de .nl-domeinhouders) uit te nodigen voor dit SIDN Panel.

Je kan hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of social media posts. Hier vind je ook alle overige antwoorden op vragen die je mogelijk hebt! In het kort is dit de opzet:

 • – SIDN zoekt ±1.000 domeinhouders
 • – Aanmelden via de website van SIDN
 • – Maximaal 1 enquête per maand, die maximaal 5 minuten kost om in te vullen
 • – Deelname is geheel vrijblijvend en de bijdrage wordt anoniem verwerkt
 • – SIDN verloot bij iedere enquête een cadeaukaart van €25

Gebruik de voorbeeldteksten voor een e-mail aan je klanten, of meld je zelf als domeinhouder aan via de website van SIDN!

Update het domeinforwarding IP-adres REMINDER

Als je onze forwardingdienst gebruikt voor domeinen die op je eigen nameservers draaien, vergeet dan niet het IP-adres dat je hebt geconfigureerd te updaten: vanaf 4 oktober is het enige ondersteunde IP-adres 34.90.130.132. Het oude IP-adres 34.90.181.29 werkt vanaf die datum niet meer en het nog oudere IP-adres 52.209.188.36 is al gedeactiveerd op 1 juni.

Domeinforwarders die NIET zijn geconfigureerd met het nieuwe IP-adres 34.90.130.132 zullen na 4 oktober niet meer werken.

Maar als je de nameservers van Openprovider gebruikt, hoef je niets te doen: wij updaten dan de vereiste configuraties voor je en de forwardingdiensten zullen niet onderbroken worden.

Meer informatie hierover vind je in onze nieuwsbrief van juni.

Alle EEA-inwoners kunnen nu een .EU-domein krijgen

Sinds oktober 2019 komen inwoners van EU-lidstaten al in aanmerking voor een .eu-domeinregistratie (inclusief .ею and .ευ), ongeacht hun woonplaats. Er was echter altijd een belangrijke lacune in de regelgeving: terwijl een inwoner van Noorwegen, Liechtenstein of IJsland (onderdeel van de EEA, maar niet van de EU) in aanmerking kwam voor een .eu-domein, kwam een inwoner van een van deze landen hiervoor niet in aanmerking als hij of zij buiten de EEA woonde (bijvoorbeeld een IJslander die in Australië woont).

Het registratiebeleid is op 2 augustus geüpdatet en daarmee heeft EURid dit probleem eindelijk opgelost. Norwegen, Liechtenstein en Ijsland worden nu officieel beschouwd als ‘landen van staatsburgerschap’.

Het Reseller Control Panel wordt alsmaar beter!

Ons developmentteam heeft keihard gezwoegd om nieuwe functionaliteiten voor het Reseller Control Panel te ontwikkelen en de bestaande opties te moderniseren. De afgelopen maanden hebben we al een nieuw Dashboard geïntroduceerd, de aanmeldpagina een nieuw ontwerp gegeven en het zoeken naar domeinen efficiënter gemaakt.

Maar er komt nog veel meer aan! Van nu tot december kun je spannend nieuws verwachten over nieuwe functionaliteiten die we gaan uitbrengen! 🙌

We zijn er overigens van op de hoogte dat sommige van jullie nog steeds de allereerste versie van het Reseller Control Panel gebruiken.

 

We willen jullie graag laten weten dat we van plan zijn de oude versie van het RCP stop te zetten, om ons systeem lichter en sneller te maken! ⚡️

Als je het nog nog niet hebt gedaan, is dit het perfecte moment om te switchen naar het nieuwe control panel. Houd onze nieuwsbrief in de gaten en blijf op de hoogte van alle toekomstige updates aan het Reseller Control Panel.

Onze Premium DNS-dienst is er eindelijk!

Een paar maanden geleden hebben we je al laten weten dat we ons DNS-aanbod willen versterken om aan te sluiten op jouw groeiende behoeften als reseller. Onze teams hebben hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. We zijn dan ook dolblij dat we vandaag kunnen meedelen dat onze Premium DNS-dienst er eindelijk is!

Premium DNS van Openprovider is de nieuwste aanwinst van ons productportfolio. We breiden onze succesvolle samenwerking uit met Sectigo, een marktleider in SSL-cerfiticaten en producten voor computerbeveiliging. Samen met Sectigo introduceren we onze Premium DNS-dienst die een perfecte aanvulling vormt op ons huidige DNS-aanbod. Ook al is onze standaard DNS-dienst voldoende voor gebruikers die alleen basisvereisten hebben wat DNS-resolutie betreft, we weten dat de vraag van eindklanten op dit gebied toeneemt en daarom lanceren we dit nieuwe product om je te helpen aan deze vraag tegemoet te komen.

Onze Premium DNS-dienst, mede mogelijk gemaakt door Sectigo, vervult de behoeften van je meest veeleisende klanten door de volgende voordelen te bieden:

 • – Op IPv6 afgestemde recursieve DNS.
 • – Optimalisatie met verbeterde Time To First Byte (TTFB) en Smart Routing, wat resulteert in bliksemsnelheden.
 • – Global Anycast Network dat zorgt voor een serverlocatie die dichterbij is en vertraging vermindert.
 • – Ingebouwde standaard ingestelde DDoS-beveiliging om aanvallen te blokkeren.
 • – 99,99% uptimegarantie.

Voor een reseller vertegenwoordigt dit product de unieke mogelijkheid om een nieuwe inkomstenstroom te creëren door een premiumdienst van een internationaal erkend beveiligingsmerk bij te verkopen, en om klantretentie te verbeteren.

Waar wacht je op? Probeer het nu!

Extra geschiktheidscontrole voor .FR

.fr-domeinnaamhouders (inclusief de andere extensies van de registry: .re, .tf, .pm, .wf and .yt) moeten in een van de lidstaten van de Europese Unie, Noorwegen, IJsland, Zwitserland of Liechtenstein wonen. Deze vereiste wordt niet technisch toegepast door AFNIC (registry), maar het aantal controles op .fr-domeinhouderaanvragen is wel toegenomen.

Daarom hebben we dezelfde verificatie in ons eigen systeem ingebouwd. Als een domeinhouder die niet in aanmerking komt voor een .fr-domein zo’n domein probeert te registreren, geeft het systeem vanaf nu een foutmelding. Dat geldt ook voor aanvragen van een domeinverhuizing of -update waarvoor de aanvrager niet in aanmerking komt.

Bestaande domeinen die nu verbonden zijn aan een registrant die niet in aanmerking komt, worden hier niet door beïnvloed. Maar als je een update uitvoert, zal de domeinhouder wel aangepast moeten worden. Weet dat je altijd gebruik kunt maken van onze local presence-service als je eindklant geen geschikt adres heeft.

Openprovider doet mee met SIDN’s LEMMINGS pilot

SIDN Labs is onderdeel van de .nl-registry SIDN en is continu bezig met het beveiligen en veiliger maken van de .nl-zone. Een van hun laatste projecten heet LEMMINGS. Het doel van het project is het voorkomen van cybercrime nadat domeinen zijn verlopen en verwijderd. LEMMINGS presteert al sinds juni naar verwachting via een pilot die intern wordt uitgevoerd.

Het project is in het leven geroepen toen verwijderde domeinen werden gebruikt met kwaadwillige bedoelingen. Voor de .nl-zone zijn bekende zaken domeinnamen van de Nederlandse politie en een gezondheidsorganisatie via welke gevoelige informatie bekend werd gemaakt. Een persoonlijker voorbeeld is een domein dat gelinkt is aan een socialmediaccount. Als dit domein verloopt en opnieuw wordt geregistreerd, is de nieuwe registrant in staat om alle e-mails te ontvangen die door het socialmediaplatform worden verzonden, waaronder e-mails om wachtwoorden te resetten.

Hoe probeert LEMMINGS dit te voorkomen? SIGN Labs beheert het DNS-verkeer van alle .nl-domeinen tijdens hun quarantaineperiode. Elke MX-query die voor zo’n domeinnaam voorbijkomt, geeft aan dat iemand een e-mail probeert te versturen naar een verwijderd domein. Nadat spam, marketingmailings, e-mails van socialmediaplatforms en andere bulkberichten eruit zijn gefilterd, kan SIDN Labs vaststellen of de overgebleven mails rechtmatig zijn (wat inhoudt dat een e-mail opzettelijk is verstuurd naar een individuele ontvanger door een persoon of entiteit).

Wil je meer weten? Bekijk de website van SIDN Labs!

Belangrijke informatie: SIDN kan geen gegevens zien van de zender, ontvanger of de inhoud; ze weten alleen dat een bepaald IP-adres een MX-record van het domein heeft opgevraagd. De privacy van de domeinhouder is gewaarborgd!

Pilot van 30 dagen vanaf 15 september

Tijdens een pilot waar Openprovider vanaf 15 september aan deelneemt, zal SIDN e-mails versturen naar registranten van de gevonden domeinnamen op dag 30 van de quarantaineperiode. In deze e-mails (voorbeeld) stelt SIDN zichzelf voor, worden de projectdoelen toegelicht en worden registranten geïnformeerd over hoe ze het probleem kunnen oplossen (bijvoorbeeld door de domeinnaam te heractiveren).

Tijdens deze pilotperiode bevatten de e-mails niet de naam van Openprovider. In plaats daarvan wordt verwezen naar de contactgegevens van de reseller, indien deze zijn toegewezen aan de domeinnaam.

Wat levert het jou op?

Naast een veiligere .nl-zone kan dit initiatief je ook helpen om je klantverloop te verminderen. Een domein dat nog steeds e-mails kan ontvangen zal sneller worden geheractiveerd en vernieuwd, en door een mogelijk probleem te voorkomen, bezorg je je eindklanten een positieve ervaring.

Na de pilotperiode zullen we de resultaten met je delen en SIDN van input voorzien om hen te helpen het LEMMINGS-project verder te ontwikkelen.

Koop je .COM-domeinen in september voor $ 8,03

Op 1 september 2021 is de aangekondigde prijsstijging .com door de registry (Verisign) werkelijkheid geworden. Hiermee is de prijs van elk .com-domein met 7% gestegen.

Bij Openprovider houden we er graag wat langer de pret in, dus hebben we besloten dat je voor een beperkte periode (tot eind september) nog steeds $ 8,03 betaalt voor nieuwe .com-domeinen die je voor het eerst registreert.

Wij bieden je de mogelijkheid, het is aan jou om hem aan te grijpen. Koop vandaag nog .com en profiteer er morgen van!

Wekelijkse promoties op Top TLD op komst bij Openprovider!

Vanaf volgende week bieden wij van Openprovider onze resellers unieke wekelijkse deals aan op top TLD’s! Deze Top TLD-campagne loopt gedurende 10 weken, waarin we in totaal 10 uitzonderlijke promoties aanbieden die je helpen je domeinportfolio uit te breiden en wat extra marge te creëren als je dan toch bezig bent!

De eerste TLD die er voor een gereduceerd tarief aanbieden, is .SHOP. Houd onze volgende e-mail in de gaten om alles uit deze eenmalige kans te halen!

Updates van nieuwe gTLDs

 • – .spa heeft de definitieve datum bevestigd voor general availability: 12 oktober. De datum waarop de Landrush eindigt, blijft 1 oktober.

Landrushes:

 • – 30 september: .zuerich

General Availabilities:

 • – 12 oktober: .spa

Aankomende prijsveranderingen:

 • – 1 september: .com
 • – 1 september: .xyz
 • –  1 oktober: .agency, .business, .church, .company, .consulting, .digital, .education, .email, .family, .games, .group, .guru, .international, .live, .ltd, .media, .network, .news, .ninja, .photography, .rocks, .solutions, .studio, .support, .systems, .technology, .tips, .today and .video
 • – 1 januari: .wien
shareShare This Post

Related Posts

Looking for the best Domain Reseller Program?

OpenProvider offers you the best prices in the market and more. Register your .com domains for only $8.57 now!

Menu